Der arbejdes på at udvikle en ny app til at spore smitte, det helt centrale i denne app er om data skal gemmes centralt eller kun på telefonen.
Berlinske.dk for i denne artikel om app´en, nedenstående figur er taget fra artiklen.

De centrale elementer, må være har vi tiltro til vores samfund. Som mange andre vil jeg næsten med det samme sige ja, men jeg må også sige at efter noget tid begynder jeg at tøve.
Argumenterne for at have dataerne central, er at det offentlige sal kunne følge virkningerne af de tiltag der laves i forbindelse med genåbningen. Det er jo egentlig et godt argument, men skal det ske med vores fortrolige data og hvem vi er sammen med gennem en hele dag mere end 15 minutter?
Et par spørgsmål som jeg savner svar på:
- Hvad sker der med data efterfølgende
- Hvem kan se mine data
- Vil der være forskellige måde at kunne tilgå mine data, alt efter hvilken myndighed man arbejder for
- F.eks. en ansat der skal lave statistik, ser kun anonymiseret data
- Mens en ansat i politi eller anden myndighed ser de fulde data
- Kan jeg nå som helst stoppe med at anvende App´en

Vores politikkere skylder os, at være helt åbne med hvad data kan anvendes til og hvordan vi som borger kan sikre os at det sker. Vi har indført GDPR og de regler gælder også det offentlige, ellers bliver det offentlige jo blot det samme som Facebook og de øvrige sociale medier vi gerne vil have gennemsigtighed af hvad de anvender vores data til.
Jeg synes at det skal være en app, der som default (standard) gemmer lokalt. Hvis jeg som borger gerne vil dele mine data med det offentlige kan jeg aktivt vælge dette.